GOT9Arynna | Magamról
20
page-template-default,page,page-id-20,theme-bridge,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,columns-3,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

Magamról

Gyerekkoromban elhatároztam, hogy író leszek és elsõ regényemet 1984-ben, 13 éves koromban írtam, “Küzdelem az életért” címmel.
A történet egy menekülő CIA-ügynökről szólt, akit a titkosszolgálat a fél világon át üldöz, mert túl sok kellemetlen titkot tud. (Igen, 13 évesen ilyen témák is foglalkoztattak már.) Apám csak hogy megnyugtasson, a kéziratomat elküldte a Kossuth Kiadóba, ahol persze visszautasították – nem is csodálom, én is ezt tettem volna az illetékes elvtárs helyében – hiszen a színvonala, érthetõ módon, elég gyermeki volt.
Első könyvem 1997-ben jelent meg, a JLX Kiadó felkérésére. A “Vészhelyzet” című, akkor népszerű tévésorozatot kellett “megkönyvesítenem”.
Ezt követően műfordításokon dolgoztam, majd 2002-ben megjelent első, teljesen saját regényem is. Ezt később újabbak követték..

Verseket, dalokat és dalszövegeket 14 évesen kezdtem írni, önálló verses kötetem megjelenése még várat magára. Ezekből ízelítő a személyes weboldalamon található – http://bg71.hu/gabor/

Mindemellett 1999-ben a Driver Golf Magazin életmód és sportmagazin felelős szerkesztője voltam, majd 2001-2003 között az országosan megjelenő FérfiMagazin alapító-főszerkesztője. Később több további kisebb lapot szerkesztettem.
Fotózással és filmkészítéssel 1998, illetve 2004 óta foglalkozom.
Ezáltal néhány könyv borítójának elkészítése is a nevemhez fűződik – többek közt Müller Péter, Sári Edina és Kaszala Klaudia kiadványai esetében.
Önkéntes társadalmi tevékenységet 2009 óta folytatok, ennek lenyomata az általam egy személyben szerkesztett Emberiseg.hu weboldal.

Both Gábor: Hajnali telihold

Az önéletrajzi elemekkel átitatott, szórakoztató regény a nyolcvanas évek végére kalauzolja az olvasót. Milyen volt a rendszerváltás idején az élet egy vidéki katonai kollégiumban kamaszként? Hogyan éltük a mindennapjainkat, amikor még nem volt mobiltelefon, internet és értelemszerűen Facebook sem.
Várható megjelenés: 2020.

Gebriel Booth: GOT-9 – Arynna

Egy népszerű televíziós sorozat ihlette történetben egy hányatott sorsú, fiatal lány hajójával elindult az ismeretlenbe, hogy felfedezze azt a világot, ahol talán még senki sem járt. Sorsa azonban minden képzeletet felülmúló, váratlan fordulatot vesz.
Vajon hogyan boldogul egy számára teljesen idegen vidéken? Miképpen alakul az élete?
Új ellenségek, új szövetségesek, ármányok, tévedések és cselszövések alakítják jövőjét, miközben keresi azt, ami múltjából elveszett.
Felötlő emlékképek, önmaga számára is meglepő képességek kerülnek felszínre időről időre, hogy a kis mozaikdarabkák segítségével megpróbálhassa összerakni a teljes képet: saját magát.
Várható megjelenés: 2020.

Both Gábor: Útmutató az Élethez a Föld nevű bolygón – Anasztázia tanításai – 2014. (Magánkiadás)

A könyv a tízkötetes Ansztázia-sorozat tanításait foglalja össze, kiegészítve azokkal a spirituális és gyakorlati tanácsokkal, hogy miképpen kellene ezen a bolygón élnünk úgy, hogy ne pusztítsuk el saját életterünket.
A könyv magánkiadásban jelent meg 2014-ben. Második, átdolgozott kiadása 2021-ben várható.

John Gardner: FAGY (fordítás) – 1999. – Szukits Kiadó

Egy másik 007-es történet a “FAGY” – szerzõje John Gardner. Ez a történet a kilencvenes évek közepén játszódik, James Bond ezúttal egy félelmetes szervezet ellen veszi fel a harcot, akik az Egyesült Államokban szeretnének hatalomra kerülni, hogy drasztikus változásokat eszközöljenek ki. A könyv nyomtatott megjelenése nem várható.
Online olvasható: http://www.bg71.hu/konyv/konyv/007fagy.pdf

Gebriel Booth: A profi – 1996.

Jean-Paul Belmondo ismert filmjének megkönyvesítésébe 1989-ben kezdtem bele, majd a könyvet 1996-ban átdolgoztam. Jelenleg kéziratként létezik, nyomtatott megjelenése nem várható.
Online olvasható: http://www.bg71.hu/konyv/konyv/aprofi.pdf

Gebriel Booth: Kokós zsaruk – 1994.

Az 1986-ban készült amerikai akció filmvígjáték megkönyvesített és átdolgozott változata, amelyben a történet budapesti környezetbe helyezve játszódik – két kábítószer ellenes nyomozóról szól. Nyomtatott megjelenése nem várható.

Gebriel Booth: Éjszakai rohanás – 1993.

Gebriel Booth: Éjszakai rohanás – 1993.
Robert De Niro vígjátékának megkönyvesített változata, amelyben egy fejvadász próbálja törvény elé állítani a maffia egyik könyvelőjét, miközben az FBI és az alvilág is vadászik rájuk. Nyomtatott megjelenése nem várható.

Téltúlélők – Rímrügyek – Léleklenyomat

2009-ben és 2010-ben három verses antológia jelent meg. Az elsőben 77, a másodikban 55, a harmadikban 20 amatőr költő művei jelentek meg sajátjaim mellett magánkiadásban.

Both Gábor: Hülye magyarok
Megjelent: 2008. március 15.

A cím sugallatával ellentétben nem egy magyarellenes műről van szó. Társadalomkritikai gondolatokat tartalmaz, amely górcső alá veszi a jobb és a baloldal szembenállását. Wass Albertnek és Tisza Katának ajánlva.
A könyvet a botrányos cím miatt egyik magyarországi terjesztõ sem vállalta fel értékesítésre egészen 2009. nyaráig. Amikor végre meg lehetett rendelni, hamar elfogyott.

Both Gábor: Hogyan legyek modell?
Megjelent: 2007. április

Első magánkiadásban megjelent könyvem, amely egy tanácsadó kézikönyv azok számára, akik modellkedéssel szeretnének foglalkozni.
Szakmai interjúk mellett alpvető információk szerepelnek a könyvben, amely nagy segítséget nyújt az erre a pályára készülő fiataloknak. A könyvírás mellett 1998 óta foglalkozom fotók és videók készítésével.
A könyv online olvasható: http://www.bg71.hu/konyv/konyv/hogyanlegyekmodell.pdf

Gebriel Booth: Bomba-gól
Megjelent: 2002. (Pallas Antikvárium)

Első teljesen saját regényem 2002-ben jelent meg.
Egy kalandregény, amely a 2002-es foci VB idején játszódik részben valódi szereplőkkel (Oliver Kahn, Ronaldo, Zidane, Figo, stb…).
A sportküzdelmek hátterében terroristák akarnak egy ellopott atombombát felrobbantani a döntő idején Tokióban. A jó fiúk és rossz fiúk összecsapnak a kulisszák mögött, miközben a világ 32 válogatottnak drukkol, és mit sem sejt a készülő katasztrófáról.
 A kiadó javaslatára angolul hangzó álnéven jelent meg a könyv.
A könyv online olvasható: http://www.bg71.hu/konyv/konyv/bombagol.pdf

Fordítások
1998 és 2001 között négy kalandregény, és egy szépirodalmi fordításunk jelent meg angol, illetve német nyelvekről.

Hans Habe: Kathrin, vagy az elveszett tavasz
Megjelent: 1999. (K.u.K. Kiadó)

Fordítás (Both Gábor). Szépirodalmi mû. Szerelmi történet Kathrinról a második világháború kitörése elõtti Franciaországban.

Chris Stewart: Légicsapás
Megjelent: 1998. (Beholder)

Fordítás (Both Gábor). Az Öböl-háború idején játszódó kalandregényben amerikai pilóták csapnak össze a gonosszal.

Raymond Benson: Visszaszámlálás
Megjelent: 1998. (Szukits Kiadó)

A “Zéró mínusz tíz” 1998 tavaszán készült el, megjelenésére azonban egy évet kellett várni – “Visszaszámlálás” címmel került a boltokba 1999 tavaszán. Klasszikus 007-es történet, amely 1997 nyarán játszódik, a Hongkong Kínához való visszakerülését megelozo tíz napban. Raymond Benson írta, akit korábban szerzőként már megismerhettünk: “A Holnap markában” c. filmet is ő írta.

Philip Kerr: Kaland a világ tetején
Megjelent: 2001. (Beholder)

Fordítás (Both Gábor). A Himaláján játszódó kalandregényben kémek, hegymászók és egy jeti szivatják egymást.

Philip Kerr: Vakmerõ terv
Megjelent: 1999. (Beholder)

Fordítás (Both Gábor). Kalandregény, amelyben vállalkozó szellemû fickók lenyúlják a maffia pénzét.

Janine Pourroy: Vészhelyzet – Egy tévésorozat kulisszatitkai
Megjelent: 1997. (JLX Kiadó)

“1996-ban a JLX-kiadó bízott meg, hogy a televízióban futott népszerû “Vészhelyzet” címû sorozatot kezdjem el megkönyvesíteni, vagyis a film és a szinkron-szövegkönyv alapján írjak könyvet. Az elsõ könyvem, a “Vészhelyzet” végül is 1997 januárjában jelent meg. A kulisszatitkokról Janine Pourroy írt, a filmnovellát a könyvön belül én írtam meg. A kiadó angolul hangzó nevet akart, így ezt Ted Driver álnéven írtam – ennek az álnévnek is külön története van. A sorozat többi része szerzõi jogi problémák miatt nem került ki az olvasókhoz – az amerikaiak nem akarták eladni a könyvkiadási-jogokat, de további két könyv kéziratban létezik.”

A kezdetek

Gyerekkoromban elhatároztam, hogy író leszek. Elsõ regényemet 1984-ben, 13 éves koromban írtam. “Küzdelem az életért” címmel – sőt, a címlapját is én rajzoltam meg akkor.
A történet egy menekülő CIA-ügynökről szólt, akit a titkosszolgálat a fél világon át üldöz, mert túl sokat tud. (Igen, 13 évesen ilyen témák foglalkoztattak.) Apám csak hogy megnyugtasson, elküldte a Kossuth Kiadóba, ahol persze visszautasították – nem is csodálom, én is ezt tettem volna az illetékes elvtárs helyében – hiszen a színvonala, érthetõ módon, elég gyermeki volt.